Menü
Szolgáltatások

Szolgáltatások

Kedves pácienseink egy esetleges több napig tartó kezelés alatt a tamási vagy a gunarasi gyógyfürdők szolgáltatásait vehetik igénybe, természetesen mindkét helyen szállás lehetőség is megoldható!

Konzerváló fogászat, Esztétikus fogászat

A kor előre haladtával a páciensek részéről egyre nagyobb igény jelentkezett az egyes fogak szuvas, hiányos részeinek minél tökéletesebb helyreállításával kapcsolatban. A régi amalgám tömések esztétikailag már nem feleltek meg az elvárásoknak, azontúl a 10-12 éves amalgám tömések alatt igen gyakran előfordulnak úgynevezett másodlagos szuvasodások. Ezen problémák kivédésére kifejlesztett kompozit és üvegcement tömések megfelelő alkalmazásával, szinte bármilyen szuvas, hiányos területet helyre tudunk állítani. Az erősen, szinte az ínyszélig lepusztult fogakat, attól függően, hogy még élő vagy már gyökérkezelt fogakról van szó, különböző típusú csapokkal tudjuk úgy helyre állítani, hogy utána egy szép esztétikus töméssel felépítve, vagy egy porcelán koronával kiegészítve újra betöltse régi szerepét. Szintén nagy kiterjedésű területek pótlására alkalmazzuk a INLAY-ket, más néven betéteket, melyek készülhetnek a technikus által kerámiából és kompozitból is. A most alkalmazott eljárások, és a hozzájuk kifejlesztett anyagok lehetővé teszik számos, régebben kihúzásra ítélt fog „konzerválását", megmentését. A front fogak területén vannak olyan esetek (elszíneződés, nagy fokú lésió), amiket tömésekkel biztonságosan nem tudunk megoldani. Ilyenkor alkalmazzuk az úgyn. héj technikát, amikor is egy vékony porcelán héjjal borítjuk az adott fog külső oldalát, ezzel állítjuk helyre a megfelelő formát és színt.

Fogpótlások

Ezen eljárások keretében tudjuk a hiányos fogazatot helyreállítani, ami történhet fixen, kerámia hidak révén, vagy úgynevezett kombinált megoldással, amikor a beragasztott hidak vagy koronák különböző rögzítő mechanikák segítségével tartják a kivehető pótlást. Szintén a fokozott esztétikai elvárások miatt kifejlesztettek különböző „láthatatlan" rögzítő megoldásokat, ami révén a fix és a kivehető pótlás fogai harmonikusan illeszkednek egymáshoz. Sajnos gyakran találkozunk a teljes fogatlanság állapotával, ekkor az egyszerűbb, olcsóbb, gyorsabb esetben teljes alsó vagy felső pótlást készítünk.

Implantológia

A fogorvoslás ezen ága nagyot fejlődött az elmúlt idők alatt, szinte nincs olyan hiányos fogazat, amit az adott eljárással, technológiával ne lehetne pótolni. Alkalmazható teljes fogatlanság esetén, de lehetséges egyes fogak, fogcsoportok helyreállítása is. Egy sikeres fogbeültetéshez sok feltételnek kell megfelelni, ezt a munka megkezdése előtt a pácienssel alaposan át kell beszélni.

Fogfehérítés

A fogfehérítés keretein belül lehetőség van otthoni, erre a célra kifejlesztett egység csomaggal - természetesen az utasításokat betartva - egy un. fogsín segítségével fehéríteni, de rendelői körülmények között is tudunk gyorsan, akár egy-másfél óra speciális fogfehérítő-lámpa segítségével, több árnyalatot világosítani. A világosabb fogazat mellett a mai divatnak megfelelően az egyes fogak apró kövekkel, fogékszerrel való díszítése iránt is nagy érdeklődés mutatkozott.

Gyermek és ifjúsági fogászat

Nagy hangsúlyt fektetünk minél fiatalabb korban „megbarátkoztatni" kis pácienseinket a rendelői légkörrel, berendezésekkel, akár egy játékos vizsgálat erejéig is. Igen fontos a tejfogak megfelelő időben történő kezelése, tömése, hisz a szuvas fog azontúl hogy panaszt okoz, rágásra alkalmatlan, az ebből eredő foghúzás a maradó fogazatra lehet káros hatással, amit fogszabályozással lehet korrigálni.

Tudta-e, hogy

...már az egyiptomiak is fúrtak fogat? Parittya szerű kézi fogfurót használtak, ami meglehetősen hosszura nyújtotta a kezelést? ...a leírások alapján a fogfogót a görögök kezdték használni, s a római kórból maradt ránk az első tárgyi bizonyíték? ...a fogfájósok védőszentje Szent Apollónia, akinek összes fogát kihúzták keresztény hite miatt? ...az első fogpótlásokat a 8. században az etruszkok alkalmazták, melyek aranyból, marha vagy elefántcsontból készültek, s aranypánttal rögzítették a többi foghoz? ...az első fogpiercinget az aztékok viselték? De nagy divat volt náluk a fogak fúrással, faragással való díszítése is. ...a fogkefe „őse" Indiából származik? A shiwak nevű fa rostjai szétrágva, pamacs-szerű végével tisztították fogaikat. ...az egyiptomi Kleopátra fogai még csillogóbbak legyenek kvarchomokot használt fogpaszta gyanánt?
Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk a látogatók magasabb szintű kiszolgálása érdekében cookie-kat használ az Adatkezelési Tájékoztatónkban közzétett módon. ELFOGADOM! BŐVEBB INFORMÁCIÓ